Melkveebedrijf

koeien stal koeien melken

Onze kaasboerderij bevindt zich in het mooie Goirlese Leyedal. Wij hebben van oorsprong een melkveebedrijf met 60 zwartbonte stamboekkoeien. Wij zijn in 1996 begonnen met het maken van onze Leyedaeler boerenkaas. Deze kaas wordt gemaakt van verse melk van onze eigen koeien. Onze koeien grazen nog zo veel mogelijk buiten in het malse gras, daarvan geven ze heerlijke melk boordevol goede bestanddelen die weer terug komen in onze kaas. Kortom een puur natuur streekproduct uit Goirle.

Kaasmakerij

kaas rijpen kaas maken

We maken goudse boerenkaas ook wel de koning der kazen genoemd. Na 's morgens onze koeien gemolken te hebben stroomt de verse melk rechtstreeks in de kaastobbe, naar een eeuwenoud en nauwkeurig proces, bereiden wij onze boerenkaas. Van jong tot overjarig, door toevoeging van heerlijke kruidenmelanges aan de wrongel, verkrijgen we heerlijke kruidenkazen. Onze kaas rijpt nog op natuurlijke wijze in onze kaasopslag, daardoor krijgt hij zijn karakterestieke en unieke smaak. EEN LEYEDAELER BOERENKAAS

Lees meer